Sortides de dibuix

de natura

De tant en tant, sobretot els mesos de més bon temps i més hores de llum, anem organitzant sortides d’un matí o d’un dia pels parcs de Barcelona o entorns naturals propers per fer classes i pràctiques de dibuix ràpid. Aquestes sortides estan obertes a tothom (majors de 14 anys acompanyats per un adult) i són independents, però és bo tenir una base de dibuix per a poder aprofitar millor la pràctica.

NATURA COM A MODEL, INSPIRACIÓ I FONT DE CONEIXEMENT

A vegades no ens adonem de l’enorme sort que tenim de tenir espais verds a la ciutat que ens mantenen connectats als cicles naturals i de la diversitat de vida que acullen. Quan ens aturem i observem el que passa en un petit espai de verd ens podem sorprendre de tot el que està passant silenciosament i de la màgia que hi ha en cada flor, cada arbre i cada papallona entre piulades d’ocells.

Deixar-nos atrapar per allò que ens crida l’atenció i intentar dibuixar, entendre, conèixer, ens va aportant consciència de la importància de valorar cada racó alliberat d’asfalt, alhora que va ampliant la nostra biblioteca visual que ens ajuda a poder enriquir noves creacions.

ART: OBSERVACIÓ I EXPRESSIÓ PERSONAL

El treball artístic a l’aire lliure ens obliga a una agilitat de dibuix i expressió que compensant el treball d’estudi, mostren una gran potència visual i queda impregnat del moment de l’escena.

En les propostes de sortides, busquem entorns on la natura sigui la protagonista, i a vegades es podran donar escenes amb part d’arquitectura, o d’altres on el paisatge ens brindi més plasmar escenaris o primers plans de detalls naturalistes. Aprendrem com treballar visualment amb dibuix i color diferents escenaris per plantejar composicions harmonioses i interessants i traços i textures que expressin de la millor manera els “objectes” escollits.

Per això anirem proposant algunes tècniques més efectives per a resoldre alguns escenaris, però també reforçant la facilitat expressiva de cadascú amb els materials que es pugui sentir més còmode. En les sortides es facilitarà material per qui li calgui, però si algú vol portar el seu per sentir-se més còmode, buscarem de treure’n el màxim profit.

BENESTAR I TRANQUIL.LITAT

El fet de ser pràctiques a l’aire lliure i amb una durada fixada fan que sigui molt important la concentració i la presència i que el temps passi volant, que puguem ser conscients dels canvis de llum, del moviment que genera l’aire, etc. I ens permet gaudir dels beneficis per la salut de la llum natural i la bombolla energètica i sanadora que la natura ens aporta.

ACCESSIBILITAT I REQUISITS

També fem sortides a espais naturals d’interès propers a la ciutat, jardins botànics, exposicions de natura…

Procurem que a les sortides es pugui arribar en transport públic, però a vegades cal fer algunes caminades, sense dificultat, però que ens permeten arribar a llocs més interessants, estirar les cames i sanejar pulmons. Els passejos formen part d’integrar el paisatge, d’anar observant la vegetació dominant i la fauna que podem intuir, i com entrem com a convidats respectuosos a casa d’altres habitants.

A l’agenda general podràs anar trobant la informació específica de les activitats que es vagin programant. Si vols rebre informació de les noves activitats que es preparin, subscriu-te.

FORMULARI DE CONSULTA