Mandales i art meditatiu

Més informació

 • Ser major de 16 anys.
 • Màxima puntualitat en començar i finalitzar.

Les sessions duren 1,5h., un dia a la setmana.

És una activitat trimestral de 12 sessions.

Es poden fer 1, 2 o 3 trimestres independentment.

Activitat regular trimestral de 12 classes. Les classes tenen una durada d’1,5 hores.

Preu trimestral: 175€ (material inclòs).

ELS GRUPS COMENCEN PER TORNS TRIMESTRALS. PERÒ SI ET VOLS INCORPORAR UNA VEGADA COMENÇAT EL TORN I QUEDEN PLACES LLIURES, CONTACTA I HO PARLEM.

TORNS 2024-2025
Dimarts al matí de 9:30 a 11h
1r Trimestre: 1 d'octubre - 17 de desembre
2n Trimestre: 7 de gener - 25 de març
3r Trimestre: 1 d'abril - 17 de juny
Vols relaxar-te fent mandales i art meditatiu?

En un món cada vegada més accelerat i enfocat a la productivitat, el treball amb mandales té un gran potencial; signifiquen “cercle” en sànscrit, són estructures generalment de dissenys concèntrics que representen la composició fractal de l’univers, i de la natura, l’equilibri i l’harmonia dels elements.

Els mandales es poden treballar de diferents maneres: es poden crear de forma individual o col·lectiva i amb múltiples tipus de materials i tamanys (pintura, pedres, fils, pasta, sorra, elements naturals…), es poden acolorir posant més atenció al color, poden ser permanents o efímers, i es poden visualitzar per aconseguir estats concrets. I si ho has provat, sabràs que el temps sembla que s’atura i pots aconseguir un nivell de concentració i calma molt elevats.

També hi ha altres formes de dibuixar o construir que no són pròpiament mandales i que ofereixen aquestes propietats de concentració, expressió interna i calma. A més, les creacions són expressions internes de cadascú en el moment present, permeten canalitzar emocions i inquietuds, expressats amb formes, colors i treballar amb patrons de geometria sagrada que anem aprenent a observar.

Els tallers de mandales tenen una durada trimestral, d’octubre a desembre, de gener a març i d’abril a juny, i compten amb 12 classes cada torn. A cada nou trimestre s’obren inscripcions pel nou grup, amb prioritat per les persones que volen continuar.

D’on venen els mandales?

Els primers registres d’aquests dissenys provenen de les cultures orientals i busquen alentir els pensaments de la ment, entrant en estats meditatius. Els hindús van ser els primers a fer servir aquestes estructures com a eines espirituals, però s’han popularitzat més a través del budisme. Tanmateix, s’han trobat creacions d’aquests tipus en altres cultures, com les natives americanes, demostrant que hi ha una connexió amb patrons simbòlics més enllà de l’espai i el temps.

A vegades es poden fer amb la intenció de conservar-los com a valor estètic i energètic, i a vegades es desfan en acabar-los, ressaltant l’estat de transformació constant de la vida.

Com els fem?

Les sessions començaran amb alguna dinàmica de connexió interna i respiració, i després s’explicarà la proposta de la sessió i els materials que es faran servir, que aniran variant buscant contrastos; algunes dinàmiques requeriran més d’una sessió, així que es continuaran el dia següent. L’important és que no hi hagi pressa, que l’ambient i la música o el silenci acompanyin la intenció de cada proposta, i que aquesta estona setmanal es converteixi en un moment de gaudir, observar-se, reiniciar el sistema nerviós i compartir. Es convertirà en un molt bon vici!

QUÈ T’APORTARÀ

El treball amb mandales té múltiples beneficis físics, mentals i emocionals:

 • Calma del sistema nerviós i la ment.
 • Millorar la coordinació i psicomotricitat fina.
 • Entrenar l’atenció i la concentració.
 • Expressar i canalitzar emocions i estats interns.
 • Desenvolupar gust per l’equilibri, el color i l’harmonia.
ÉS PER A TU SI…
 • Tens ganes d’experimentar un tipus de meditació activa i creativa.
 • Et costa concentrar-te i trobar temps per fer alguna activitat de forma tranquil.la.
 • Busques una activitat per connectar-te amb el teu estat intern i aprendre a gestionar-lo.
 • Estàs obert/a a explorar materials i formats.
FACILITADORA

Thaïs Borri Bas
Formació en Belles Arts, Il.lustració, Pedagogia i Disseny gràfic.
Més de 20 anys desenvolupant treballs creatius i artístics, principalment com a il.lustradora, dissenyadora i muralista. Autora, il.lustradora i editora de la col.lecció HUM.
Estudis de Feng Shui, Registres Akàshics i un ampli recorregut en treball de creixement personal.
Sensibilitat pel món natural i contacte a través de sortides freqüents, treball i voluntariat.

FORMULARI DE CONSULTA