Dibuix i pintura per a joves i adults

Més informació

 • No cal experiència per fer els cursos, cadascú anirà avançant al seu ritme.
 • Ser major de 14 anys.
 • Portar bata o equivalent.
 • Màxima puntualitat en començar i finalitzar.
 • Es facilitarà una llista de material bàsic, després en funció del què cadascú vulgui treballar s’anirà indicant el material necessari.

Són sessions de 2 h., un dia a la setmana. Es poden fer dues sessions setmanals, seguides o en horaris i dies diferents.

Es treballa en petits grups (6-8 persones) per una atenció completament personalitzada. Es va acompanyant a l’alumne en el seu procés i interessos per anar practicant i millorant la tècnica i estimulant nous reptes.

Alguna sessió es pot plantejar de dibuix o pintura a l’exterior.

Activitat mensual. Les classes tenen una durada de 2 hores.

Matrícula vitalícia de 50€, inclou un kit de material bàsic.

Preu mensual 2h/setmana: 70 €.
Preu mensual 4h/setmana: 120 €.

No inclou el material; només paper de llapis, i material per provar alguna tècnica nova per primera vegada.

POTS COMENÇAR QUAN VULGUIS, CONTACTA PER RESERVAR PLAÇA.

Cal reservar plaça en un horari concret, però hi ha opció a recuperar alguna classe segons normativa i disponibilitat.

HORARI

Consulta l'Agenda. De dibuix i pintura hi ha diverses franges d'horaris, amb classes de 2 hores. Pots apuntar-te a 2 o 4 hores setmanals en els grups que et vagi bé, amb l'opció de recuperar alguna classe segons la normativa del centre.

Aquestes classes van dirigides a persones a partir de 14 anys amb ganes d’aprendre dibuix i pintura de forma personalitzada, guiada i amb alt nivell de qualitat. En aquestes classes podràs aprendre i millorar les teves tècniques de dibuix i pintura fins on tu vulguis, integrant les bases necessàries perquè després puguis anar-te expressant amb el teu propi estil i tenir recursos per deixar anar la creativitat.

En aquestes classes podràs millorar les teves tècniques de dibuix i pintura, aprenent les bases necessàries perquè després puguis anar-te expressant amb el teu propi estil i tenir recursos per crear amb més fluïdesa.

Aprendràs a observar amb atenció captant tota la informació necessària per representar de la millor manera, anant generant una biblioteca de recursos visuals que més tard et serviran per crear de forma més lliure i àgil.

Amb tècniques seques (llapis, carbonet, cretes, pastels…) treballarem l’encaix, proporcions, perspectiva, volums, composició, etc. I quan aquests conceptes estiguin més integrats, anirem introduint tècniques pictòriques a l’aigua (aquarel.la, tintes, acrílics), on treballar el color, textures, aiguades… amb les que tothom pugui tenir un coneixement per aconseguir representar paisatges, natura, retrats, figura humana, animals, bodegons, etc.

Com ho farem?

Partirem del punt inicial de cada persona, però tenint en compte que el dibuix és la base per treballar després la pintura més o menys figurativa, que ens ajuda a aprendre a mirar, comprendre formes, perspectiva, valors, ombres. Una bona base de dibuix dona consistència a qualsevol obra.

Anirem combinant exercicis més concrets de traç, copiar del natural o una altra imatge, per anar adquirint capacitat de dibuixar proporcionadament, amb treballs que el mateix alumne vulgui realitzar, amb l’acompanyament perquè pugui anar resolent aquelles parts que necessita perfeccionar. Així anirà descobrint les opcions que cada tècnica permeten per obtenir els efectes desitjats.

Una vegada que s’hagin integrat nocions de dibuix en blanc i negre, o tècniques monocromes, es podrà començar a entrar al món del color, amb tècniques seques o humides, entendre la teoria del color aportant riquesa cromàtica a l’obra.

Es treballa amb grups petits, així que l’acompanyament és molt personalitzat i la pràctica setmanal permet que cadascú vagi veient el seu progrés de manera que les obres van guanyant consistència i expressivitat, en un entorn agradable on aprendre també dels altres companys.

Les tècniques

Pel que fa a treball de dibuix, sobretot treballarem amb llapis, carbonet, cretes, pastels, tinta xinesa, retolador o bolígraf, i amb formats de diferents tamanys per aprendre a adaptar-nos a escales diferents i desenvolupar facilitat per observar proporcions.

Per les obres de pintura podem treballar amb aquarel.la, gouache o acrílics, bàsicament, i amb suports diferents. A l’espai no treballarem amb pintures que requereixin dissolvents, per motius ecològics i pràctics.

QUÈ T’APORTARÀ

La pràctica és la clau del progrés, així que obtindràs:

 • Millorar la capacitat d’observació i d’anàlisi per a poder representar en forma de dibuix i pintura.
 • Establir bases sòlides per a poder dibuixar de forma proporcionada, amb composicions compensades i amb coneixement d’espai i perspectiva.
 • Treballar tècniques seques, de pintura a l’aigua i diferents suports per experimentar recursos pictòrics.
 • Aprendre a representar sensacions i textures per enriquir les obres.
ÉS PER A TU SI…
 • Tens ganes de millorar tècnicament el teu dibuix i pintura.
 • Vols veure un progrés en la teva capacitat de dibuixar i pintar amb un assessorament personalitzat.
 • Tens ganes d’anar desenvolupant treballs del teu gust, i també realitzar exercicis que reforcin els teus punts febles.
 • T’agradaria crear alguna cosa especial i necessites ajuda.
FACILITADORA

Thaïs Borri Bas
Formació en Belles Arts, Il.lustració, Pedagogia i Disseny gràfic.
Més de 20 anys desenvolupant treballs creatius i artístics, principalment com a il.lustradora, dissenyadora i muralista. Autora, il.lustradora i editora de la col.lecció HUM.
Estudis de Feng Shui, Registres Akàshics i un ampli recorregut en treball de creixement personal.
Sensibilitat pel món natural i contacte a través de sortides freqüents, treball i voluntariat.

FORMULARI DE CONSULTA